Cărți de citit noi din octombrie 2023 de la autorii români

Cărți de citit noi din octombrie 2023 de la autorii români

Piața de carte din România se înnoiește lună de lună cu volume interesante, iar octombrie nu a făcut excepție. De la romane de dragoste pline de pasiune și până la cărți SF, universul literaturii este în permanentă expansiune. De aceea, venim cu exemple de cărți apărute în octombrie pe care le poți pune pe lista de lecturi.

Cărți de citit în octombrie 2023

Inimi înstrăinate de Alina Cosma

Un roman psihologic care abordează teme profunde despre deciziile primite care pot să distrugă o viață de cuplu, cândva solidă. Cititorul va face cunoștință cu tabuuri sociale încălcate și cu alegeri personale dificile pe care protagoniștii se văd nevoiți să le ia. Cum vor folosi personajele șansele primite și ce rol vor avea unele pentru celelalte?

Pasiuni rebele, de Ingrid Wilde

O serie de cinci romane istorice, în care iubirea învinge orice obstacol, te așteaptă să intri în atmosfera de poveste a unei epoci apuse. Vei face cunoștință cu prinți și prințese, reguli numai bune de încălcat, numeroase răsturnări de situație, destine și iubiri care te vor captiva și te vor face să nu te poți opri din citit.

Prețul răzbunării, de Lidia HL

Prețul răzbunării, de Lidia HL

Sursa foto

Primul volum din seria Dragostea are un Preț este aici și te așteaptă să faci cunoștință cu o serie în care vei întâlni mai multe personaje îndrăgite, dacă ai citit și alte cărți ale autoarei. În plus, vei avea emoții din plin, vei cunoaște setea de răzbunare și vei fi alături de două personaje pe care le vei iubi încă de la prima întâlnire și alături de care vei trece prin numeroase răsturnări de situație.

O de la Olga, de Cătălina Pană

Atunci când cauți o poveste de dragoste care să îți facă pulsul să crească și sângele să fiarbă, O de la Olga poate fi lectura potrivită pentru tine. Presărată din belșug cu scântei ale confruntărilor tensionate, suspans, ezitări și momente de pasiune, această poveste te va captiva de la primele file.

Striga, volumul doi din seria Harul de Morgan Hexner

Pentru cei care au citit primul volum din seria Harul, Striga reprezintă continuarea poveștii. O poveste în care binele lipsește cu desăvârșire, iar Răul devine un aliat ideal într-un război care întunecă valorile umane. Vechii dușmani se transformă în prieteni, în timp ce prietenii se transformă în ceva ce vei descoperi citind această carte care te va duce într-un univers neașteptat.

Busola de pe Nova Scoția, volumul doi din seria Clepsidra Cormoranului, de Agape F.H.

Pentru cei care au citit deja primul volum al seriei, avem o veste buna – s-a lansat și volumul doi. Clepsidra Cormoranului se continuă cu Busola de pe Nova Scoția, o poveste pe care iubitorii de cărți cu povești pe mare o vor iubi. Vei face cunoștință cu personaje complexe, intrigi și lupta disperată pentru supraviețuire.

Vânătoare de fluturi, de Ioana Amalia Dragomir

Vânătoare de fluturi, de Ioana Amalia Dragomir

Sursa foto

Vânătoare de fluturi este volumul care încheie seria Suflete Vânate și trasează finalul unei povești în care personajele sunt puse la grea încercare, în lupta cu proprii demoni, dar și cu un război ce lasă urme adânci asupra lor. Personaje puternice de care te vei îndrăgosti încă de la primele finele, te vor purta de la drăgălașii reni din Norvegia, în coșmarul războiului din Ucraina, apoi în Cecenia, într-o zonă încremenită în timp și, la final, înapoi în America, acasă la protagonistă, acolo unde se vor scrie și ultimele rânduri ale poveștii.

Blestemul Arheei, de Elena Druță

Dacă ești în căutarea unui volum fantasy cu tematică de iarnă, Blestemul Arheei este perfect alături de o cană de ciocolată caldă sau vin fiert. O ghicitoare care le dă bătăi de cap personajelor, presiunea timpului, magia, inamicii și secretele construiesc un univers mistic imersiv, ideal pentru toți iubitorii de fantasy.

Pictat în sufletul meu, de Demetra Genevine

Pictat în sufletul meu spune o poveste dulce amăruie în care personajul principal are un vis – să picteze. În ciuda tuturor greutăților vieții, protagonista este nevoită să meargă mai departe pentru a-și găsi drumul în viață, Un roman al transformării și autodescoperirii este numai bun în acest sezon și te așteaptă să îi descoperi secretele.

Oceanul în flăcări, de Theodora Savuli

Oceanul în flăcări, de Theodora Savuli

Sursa foto

Acest volum de proză scurtă al Theodorei Savuli este unit de simbolistica unor spirite neliniștite. Genul horror nu face altceva decât să augmenteze întregul și să  transmită subtil mesajul fiecărei povești pe care o vei găsi în interior. Pentru fanii literaturii horror, această carte se va dovedi lectura perfectă în zilele friguroase, tot mai scurte.

Piruete în dezechilibru, de Silvia Frost

Un roman despre încredere, determinare și ambiție, în care protagonistul marcat de un trecut întunecat, încă își păstrează încrederea în oameni și se străduiește să nu renunțe, chiar dacă din naivitate ajunge în situații dificile. O poveste de dragoste aflată la început, un final incert și personaje interesante vor trezi interesul cititorilor pentru această serie.

Acestea sunt o parte dintre titlurile lansate de autorii români în luna octombrie, iar dacă și tu ești în căutare noi povești care să te țină ocupat în fiecare seară, te poți inspira de aici pentru a găsi lectura preferată.

 

Articole Recente

Articole Asemanatoare