10 thrillere pe care trebuie să le citești anul acesta

10 thrillere pe care trebuie să le citești anul acesta

Într-o lume plină de mistere și intrigi, thrillerul a devenit un gen literar care fascinează cititorii din întreaga lume. Fie că ești un fan al suspansului intens, al răsturnărilor de situație neașteptate sau al personajelor complexe și adânc conturate, există o multitudine de cărți captivante care îți vor oferi ore întregi de lectură pasionantă. 

Iată câteva dintre cele mai recomandate thrillere pe care trebuie să le citești anul acesta.

1. Menajera – Freida McFadden

„Menajera” spune povestea lui Millie, o tânără care este angajată ca menajeră într-o casă luxoasă, unde descoperă rapid că nimic nu este ceea ce pare. Angajatorii săi, soții Winchester, par perfecți la prima vedere, dar pe măsură ce Millie descoperă mai multe despre viața lor, realizează că aceștia ascund secrete întunecate. 

Tensiunea crește cu fiecare capitol, iar Freida McFadden reușește să creeze o atmosferă de suspans care te va face să îți dorești să nu mai lași cartea din mână.

2. Dinți de dapte – Zoje Stage

Nu, aceasta nu este o carte de specialitate, despre durerea de dinți resimțită de copii. „Dinti de lapte” este un thriller psihologic care explorează dinamica complicată dintre o mamă și fiica sa. 

Protagonista, Suzette, este o mamă care încearcă să își înțeleagă și să își ajute fiica, Hanna, care prezintă un comportament extrem de perturbator. Hanna este inteligentă, dar refuză să vorbească și își exprimă sentimentele prin acțiuni violente și manipulatoare. 

Pe măsură ce povestea se desfășoară, Suzette descoperă că Hanna ar putea fi capabilă de acte mult mai teribile decât și-ar fi putut imagina. „Dinți de lapte” este un roman tulburător care te va ține cu sufletul la gură până la ultima pagină.

3. Fata din tren – Paula Hawkins

Deși nu este o noutate, „Fata din tren” de Paula Hawkins rămâne un thriller psihologic de neratat. 

Povestea este narată de trei femei, inclusiv Rachel, o femeie a cărei viață a fost distrusă de alcool și divorț. Pe drum spre serviciu, Rachel observă ceva șocant la fereastra unui tren și se implică într-o anchetă care dezvăluie adevăruri dureroase despre viețile tuturor celor implicați. 

Scrisul captivant al lui Hawkins și răsturnările de situație neașteptate fac din această carte o lectură obligatorie.

4. Femeia de la fereastră – A.J. Finn

„Femeia de la fereastră” este un thriller psihologic intens, centrat pe Anna Fox, o femeie care suferă de agorafobie și petrece zilele spionându-și vecinii de la fereastră. Când vede ceva ce nu ar fi trebuit să vadă, viața ei se transformă într-un coșmar. 

A.J. Finn construiește cu măiestrie o atmosferă de neliniște și suspans, iar cititorii vor fi captivați de misterul care se dezvăluie treptat.

5. Fata dispărută – Gillian Flynn

„Fata dispărută” este un thriller psihologic care a devenit rapid un fenomen global. Flynn prezintă povestea dispariției lui Amy Dunne și a soțului ei, Nick, care devine principalul suspect. 

Nararea alternantă între punctele de vedere ale celor doi protagoniști dezvăluie secrete întunecate și răsturnări de situație neașteptate. Flynn reușește să construiască o poveste complexă și captivantă, plină de suspans și surprize.

6. Pacienta tăcută – Alex Michaelides

„Pacienta tăcută” este un thriller psihologic care explorează adâncimile minții umane. 

Alicia Berenson, o pictoriță de succes, este acuzată de uciderea soțului ei și refuză să vorbească după crimă. Psihoterapeutul Theo Faber este determinat să descopere motivul tăcerii ei și se implică într-o investigație care dezvăluie secrete șocante și adevăruri dureroase. 

Michaelides reușește să creeze o poveste complexă și captivantă, plină de suspans și întorsături neașteptate.

7. Vânătorii de capete de Jo Nesbø

Jo Nesbø, un maestru al thrillerului nordic, aduce în prim-plan „Vânătorii de capete”, o poveste plină de acțiune și răsturnări de situație. 

Roger Brown este un headhunter de succes, care duce o viață dublă ca hoț de artă pentru a-și menține stilul de viață extravagant. Când descoperă o oportunitate de a fura un tablou valoros, Roger se trezește prins într-un joc mortal de-a șoarecele și pisica. 

Nesbø construiește o poveste intensă, plină de suspans și intrigi, care te va ține într-un suspans permanent.

8. Cifrul criminalului – Isabella Maldonado

La 16 ani, Nina Guerrera scapă din capcana unui criminal în serie și decide să devină agent FBI, dedicându-se prinderii ucigașilor. 

Unsprezece ani mai târziu, o înregistrare video cu ea devine virală, atrăgând atenția răpitorului său de odinioară. Criminalul începe să atace tinere nevinovate și să transmită indicii codificate pe rețelele sociale, devenind cunoscut sub numele de „Cifrul”. Nina îl vânează neîncetat, în timp ce lumea urmărește îngrozită. 

În această confruntare intensă, Nina trebuie să își folosească toate abilitățile pentru a-l prinde și a preveni alte crime.

9. Măcelarul din mlaștină – Alaina Urquhart

În mlaștina din Louisiana, un ucigaș metodic și pasionat de experimente medicale sfidează autoritățile în timp ce își pregătește cea mai înfricoșătoare crimă. 

Medicul legist Dr. Wren Muller, expertă în cazuri criminale, devine ultima speranță a poliției. Deși are ani de experiență și cunoștințe vaste, Wren se confruntă cu un adversar fără precedent. Cadavrele mutilate ale femeilor frumoase se adună pe masa ei de autopsie, iar ea este prinsă într-un joc obsesiv cu un criminal tot mai îndrăzneț. 

„Măcelarul din Mlaștină” este o lectură captivantă, plină de detalii autentice oferite de un specialist.

10. Surorile – Claire Douglas

După un accident tragic și încă suferind după moartea surorii ei gemene, Abi încearcă să își refacă viața mutându-se la Bath. Acolo îi întâlnește pe gemenii Bea și Ben și este rapid atrasă în cercul lor privilegiat, dar neliniștitor. 

Pe măsură ce încearcă să țină pasul cu exigențele capricioase ale noilor săi prieteni, Abi observă că încep să se petreacă lucruri ciudate: scrisori prețioase dispar, iar în camera ei apar mesaje de amenințare. 

Este aceasta opera frumoasei și imprevizibilei Bea sau Abi însăși ar face orice pentru a atrage atenția? „Surorile” este un thriller psihologic captivant care explorează prietenia, gelozia și trauma.

Sursa foto

Aceste thrillere reprezintă doar o mică parte din mulțimea de cărți captivante disponibile pe piață. Indiferent dacă preferi thrillere psihologice, mistere clasice sau povești de suspans cu răsturnări neașteptate, aceste titluri te vor ține cu sufletul la gură și îți vor oferi o experiență de lectură de neuitat. 

Așadar, pregătește-te să te pierzi în paginile acestor cărți și să te bucuri de fiecare moment de tensiune și adrenalină.

Articole Recente

Articole Asemanatoare