Top 10 cărți care te învață cum să îți educi copilul utilizând tehnici moderne

De când există profesori și elevi, autorii au scris cărți despre educație și predare. Transmiterea cunoștințelor dobândite de generațiile anterioare a ajutat societatea să progreseze, iar cărțile despre educație și predare îi ajută pe profesori să învețe cum să predea mai eficient. De la cele mai recente tehnici de predare la strategii pentru a face față elevilor problemă, cărțile despre educație și predare echipază profesorii cu abilitățile necesare pentru a pregăti fiecare clasă de studenți pentru următoarea etapă a vieții lor.

Totuși, nu toate cărțile despre educație și predare se concentrează pe profesori. Unele cărți sunt destinate părinților și se concentrează pe pregătirea tinerilor studenți pentru succesul în clasă. Alte cărți se concentrează pe tendințele naționale mari, ajutând la explicarea evoluțiilor recente sau pledează pentru o schimbare a politicilor naționale de predare. Indiferent dacă ești un profesor care încearcă să-și îmbunătățească abilitățile sau un părinte preocupat care încearcă să ajute un student, cărțile despre educație și predare te pot ajuta să înveți mai mult.

The First Days of School

Harry K Wong și Rosemary T. Wong
Această carte este o resursă generală pentru profesori și oferă ceva nou educatoarelor de toate grupele de vârstă și nivelele de experiență, incluzând sfaturi eficiente pentru managementul clasei și planificarea lecțiilor. Profesorii vor învăța, de asemenea, cum să rămână profesioniști pe tot parcursul anului școlar și să fie abordabili pentru studenții care au nevoie de ajutor suplimentar. Pentru a pune în aplicare tehnicile menționate, o tablă magnetică de dimensiuni medii va fi utilă pentru a nota pe ea, pentru a desena și pentru a exemplifica diverse teme pe care copilul să le înțeleagă mai ușor.

How to Talk So Kids Will Listen and Listen So Kids Will Talk

Adele Faber și Elaine Mazlish
Această carte, ca multe alte cărți despre educație și predare, se concentrează pe ajutorarea adulților în a învăța cum să interacționeze pozitiv cu copiii. Cititorii vor învăța idei noi despre o serie de subiecte importante, inclusiv cum să încheie conflictele pașnic și cum să-și exprime emoțiile fără a cauza suferință copilului.

Dumbing Us Down


John Taylor Gatto
La fel ca alte cărți despre educație și predare, oferă perspectiva unui profesor experimentat. După ce a predat în sistemul de școli publice din New York City timp de peste 30 de ani, John Taylor Gatto și-a publicat opinia radicală despre sistemul de educație obligatorie al țării. În opinia sa, sistemul actual face puțin pentru a educa de fapt elevii și în schimb îi învață cum să se supună autorității fără gândire critică. Pentru a rămâne tot timpul la curent cu cele mai moderne tehnici de predare și învățare, poți accesa ultimele apariții prezentate.

Make it Stick


Peter C. Brown, Henry L. Roediger III și Mark A. McDaniel
Această scriere se alătură altor cărți despre educație și predare în criticarea memorizării simple și a învățăturii mecanice ca fiind tehnici ineficiente pentru studentul modern. În schimb, studenții ar trebui să învețe cum să recupereze informațiile prin o varietate de tehnici utile, incluzând auto-testele, reflectarea asupra materialului nou, dispozitivele mnemonice și altele.

Teach Like Your Hair’s on Fire


Rafe Esquith
După ce a petrecut ani de zile predând într-o școală din California, înconjurată de violență și bande, Rafe Esquith a învățat cum să ajute elevii să exceleze în ciuda provocărilor lor. În această carte, Esquith împărtășește unele dintre metodele care l-au ajutat să predea algebra și Shakespeare elevilor de clasa a cincea. Citind această carte și alte cărți biografice despre educație și predare, profesorii pot găsi tehnici utile de predare din experiențele personale ale autorului.

Teaching with Love and Logic

Teaching with Love and Logic

Sursa foto
Jim Fay și David Funk
Problemele din clasă au inspirat multe cărți despre educație și predare, iar această carte promite să ajute profesorii să învețe cum să gestioneze situații care nu sunt întotdeauna acoperite în pregătirea de rutină a profesorilor. Cartea explică concepte simple, cum ar fi cum să încurajeze copiii să recunoască consecințele acțiunilor lor. Profesorii pot învăța, de asemenea, cum să creeze o clasă bazată pe respect și empatie pentru toți elevii lor.

In Defense of a Liberal Education


Fareed Zakaria
Conform autorului acestei cărți, diplomele în arte liberale, cum ar fi istoria artei, sunt în scădere în popularitate. Fareed Zakaria argumentează că valoarea acestor diplome este ignorată pe piața actuală a muncii. Diplomele în arte liberale pot ajuta oamenii să învețe cum să participe la discursuri, să scrie eficient și să gândească independent.

Why Don’t Students Like School?


Daniel T. Willingham
Predarea către elevii cărora nu le place școala este o provocare pentru orice profesor. Cu ajutorul acestei cărți despre predare și învățare, profesorii pot descoperi cum stabilirea rutinelor și a contextului poate ajuta elevii să se conecteze cu materialul din clasă. Conform Wikipedia, educația liberală este cea care permite creativitate absolută elevului și aduce inovație în procesul de predare, adaptat de fiecare dată elevului. Autorul susține, de asemenea, că deși elevii au diferite niveluri de inteligență, inteligența este o abilitate care poate fi îmbunătățită prin muncă.

The First-Year Teacher’s Survival Guide


Julia G. Thompson
Destinat profesorilor noi, acest ghid despre educație și învățare este plin de resurse pentru a ajuta profesorii să se ocupe de o serie de subiecte, inclusiv părinți care nu sunt de acord cu temele pentru acasă și schimbările în standardele de testare. Cartea include foi de lucru și liste de verificare pentru a ajuta profesorii să se organizeze mai bine.

What the Best College Teachers Do


Ken Bain
Pentru a descoperi calitățile profesorilor pe care studenții și le amintesc ani de zile după absolvire, Ken Bain a folosit un studiu de 15 ani care a analizat aproape 100 de profesori și stilurile lor de predare. El concluzionează că profesorii memorabili fac o diferență datorită cunoștințelor pe care le dețin, nu modului în care predau. Spre deosebire de autorii multor cărți despre educație și predare, care pledează pentru stiluri particulare de predare, Bain argumentează că cunoștințele de specialitate fac un profesor universitar memorabil.

Articole Recente

Articole Asemanatoare