Cărți de citit de dragoste cu tematică de iarnă

Cărți de citit de dragoste cu tematică de iarnă

Cărţile cu tematica de Crăciun reprezintă o parte importantă a literaturii şi culturii populare, aducând inimilor cititorilor căldura şi bucuria sărbătorilor de iarnă. Aceste opere literare ne introduc în lumea magică a Crăciunului, încântându-ne cu poveşti pline de spirit festiv, iubire, generozitate şi miracole. 

Cu personaje îndrăgite precum Moş Crăciun, renii săi, spiriduşii şi oamenii obişnuiţi care experimentează minuni de Crăciun, cărţile cu această tematică ne amintesc de importanta unităţii familiale, dar şi de puterea compasiunii şi a dăruirii. Aceste poveşti ne oferă o pauză binevenită de la agitaţia cotidiană şi ne aduc aminte de valoarea timpului petrecut alături de cei dragi în această perioadă specială a anului.

Top 10 Cărți de citit de dragoste cu tematică de iarnă

Seara de Crăciun la Lumina Stelelor de Sarah Morgan

 • Anul publicării: 2019
 • Autor: Sarah Morgan

Această poveste captivantă de Crăciun, scrisă de talentata Sarah Morgan, te va transporta într-o lume magică a sărbătorilor de iarnă. Cu personaje complexe și o poveste de dragoste încântătoare, cartea nu numai că aduce în prim-plan spiritul Crăciunului, dar și emoția și căldura relațiilor umane.

Personaje principale:

 • Skylar Tempest: Protagonista cărții, o femeie hotărâtă să scape de trecutul său și să înceapă o viață nouă într-un mic orășel.
 • Alec Hunter: Bărbatul misterios și închis, care devine interesat de Skylar și este hotărât să își păstreze distanța de lumea exterioară.

Cartea ne poartă prin aventurile lui Skylar și Alec în timpul sărbătorilor de Crăciun, sub lumina stelelor, și dezvăluie încet secretele și cicatricile din trecutul lor. Într-o lume în care magia Crăciunului se regăsește în fiecare colț, personajele descoperă că dragostea și compasiunea pot aduce lumină în cele mai întunecate zile ale anului.

Seara de Crăciun la Lumina Stelelor este o lectură perfectă pentru cei care doresc să se bucure de farmecul Crăciunului într-un cadru literar plin de emoție și căldură.

Sărutul Sub Vâsc de Melissa Hill

 • Anul publicării: Romanul a fost publicat inițial în 2006.
 • Autor: Melissa Hill

Sărutul Sub Vâsc este o poveste captivantă și plină de farmec, perfectă pentru a fi citită în timpul sezonului festiv de Crăciun. Melissa Hill creează o lume magică și romantica, în care cititorii sunt purtați într-o aventură de Crăciun plină de emoții și surprize.

Personaje principale:

 • Abby Foster: Protagonista cărții, o femeie carieristă care se întoarce în orașul său natal în timpul sărbătorilor de iarnă.
 • Nick Sinclair: Un om atractiv și misterios, fostul ei prieten din adolescență, care reapare în viața ei într-un mod neașteptat.

Povestea urmărește reîntâlnirea dintre Abby și Nick în timpul Crăciunului și evoluția relației lor, pe fondul decorului magic al sărbătorilor. Melissa Hill pictează cu măiestrie peisajul pitoresc al Crăciunului, adăugând un strop de mister și un aer romantic în întregul roman. În timp ce Abby și Nick descoperă secrete din trecut și învață să ierte și să iubească din nou, cititorii sunt captivați de poveste și de farmecul Crăciunului.

Magia Crăciunului în Paris de Juliet Blackwell

Magia Crăciunului în Paris de Juliet Blackwell

Sursa foto

 • Anul publicării: Anul exact nu este disponibil în baza mea de date, dar romanul a fost publicat în 2020.
 • Autor: Juliet Blackwell

 Magia Crăciunului în Paris este o carte plină de farmec și aventură care vă va purta într-o călătorie inedită prin capitala Franței, Paris, în timpul sărbătorilor de iarnă. Juliet Blackwell reușește să creeze o atmosferă magică și romantică, capturând esența Crăciunului și a Parisului într-un mod captivant.

Povestea urmărește aventurile lui Katherine Brooks, o tânără americană care ajunge în Paris pentru a-și onora moștenirea lăsată de bunicul său. În timp ce explorează orașul și se implică în restaurarea unei vechi librării, Katherine descoperă secretele și frumusețea Parisului în timpul Crăciunului. În plus, întâlnește și un misterios francez, Luc, care îi schimbă viața și o ajută să înțeleagă adevărata semnificație a sărbătorilor de iarnă.

Personaje principale:

 • Katherine Brooks: Protagonista cărții, o tânără americană care vine în Paris pentru a-și îndeplini moștenirea.
 • Luc: Bărbatul misterios și atractiv care devine interesul romantic al lui Katherine.

Magia Crăciunului în Paris este o lectură perfectă pentru cei care iubesc combinația dintre Crăciun și romantism, dar și pentru cei pasionați de călătorii și descoperirea unor locuri noi. Cartea transmite un mesaj puternic despre importanța legăturilor umane și a aventurilor neașteptate în timpul sărbătorilor de iarnă.

Dragoste și Ornamente de Crăciun de Debbie Macomber

 • Anul publicării: 2021
 • Autor: Debbie Macomber

Dragoste și Ornamente de Crăciun este o carte fermecătoare, scrisă de talentata Debbie Macomber, care aduce în prim-plan magia Crăciunului și bucuria de a da și de a primi dragoste în timpul sărbătorilor de iarnă. Această poveste plină de căldură și umor reprezintă o lectură perfectă pentru a vă înmuia inimile în timpul sezonului festiv.

Personaje principale:

 • Merry Knight: Protagonista cărții, o tânără optimistă care s-a întors în orașul său natal pentru a-și îndeplini visul de a deschide o afacere cu ornamente de Crăciun.
 • Jayson Bright: Un bărbat misterios și arogant, care deține un magazin concurent de ornamente de Crăciun și intră în competiție cu Merry.

Povestea explorează rivalitatea inițială dintre Merry și Jayson, dar și transformarea acesteia într-o relație plină de romantism în timpul Crăciunului. Debbie Macomber adaugă un strop de magie în lumea personajelor sale, iar cititorii sunt purtați într-o călătorie emoționantă pentru a descoperi semnificația adevăratei iubiri și a generozității în timpul sărbătorilor de iarnă.

Dragoste și Ornamente de Crăciun este o carte recomandată celor care iubesc poveștile de Crăciun, dar și celor care apreciază mesajul călduros al sărbătorilor și importanța conexiunilor umane în acest timp special al anului. Această lectură vă va aduce zâmbetul pe buze și vă va face să simțiți spiritul Crăciunului în inimă.

 Crăciunul La Cabana Viselor de Jenny Hale

 • Anul publicării: 2016
 • Autor: Jenny Hale

Crăciunul La Cabana Viselor este o poveste încântătoare, scrisă de talentata Jenny Hale, care capturează esența sărbătorilor de iarnă și magia Crăciunului într-un mod memorabil. Această carte te poartă într-o călătorie spre o cabană pitorească într-un peisaj acoperit de zăpadă, unde dragostea și miracolele de Crăciun prind viață.

Personaje principale:

 • Allie Richfield: Protagonista cărții, o femeie care se întoarce în orașul său natal pentru a petrece Crăciunul într-o cabană pe care o moștenește de la bunicul ei.
 • Ryan Morgan: Un bărbat atractiv și misterios care devine un factor important în viața lui Allie și în sărbătoarea lor de Crăciun.

Povestea ne poartă prin aventurile lui Allie și Ryan în timpul Crăciunului, în timp ce descoperă frumusețea naturii, se îndrăgostesc și învață să îmbrățișeze spiritul Crăciunului cu toată inima. Jenny Hale pictează cu măiestrie imaginea unei cabane rustice, a mese încărcate de bucate delicioase și a familiei și prietenilor care aduc căldura și bucuria Crăciunului.

Crăciunul La Cabana Viselor este o carte recomandată celor care doresc să evadeze într-un loc magic în timpul sezonului festiv și să experimenteze farmecul Crăciunului. Această lectură vă va face să visați la un Crăciun perfect, înconjurat de iubire și magie.

Bucuria Crăciunului de RaeAnne Thayne

Bucuria Crăciunului de RaeAnne Thayne

Sursa foto

 • Anul publicării: 2020
 • Autor: RaeAnne Thayne

Bucuria Crăciunului este o carte plină de căldură și înțelesuri profunde, scrisă de talentata RaeAnne Thayne. Această poveste aduce în prim-plan nu doar spiritul Crăciunului, ci și importanța comunității, a familiei și a regăsirii de sine în timpul sărbătorilor de iarnă.

Personaje principale:

 • Daniela Capelli: Protagonista cărții, o femeie care se întoarce în orașul său natal pentru a-și îndeplini visul de a deschide o cofetărie.
 • Tate McGrath: Un bărbat cu trecutul său greu, care încearcă să se împace cu evenimentele tragice din viața sa.

Povestea explorează reîntâlnirea dintre Daniela și Tate în timpul Crăciunului și modul în care fiecare dintre ei își găsește calea spre vindecare și spre bucuria Crăciunului. RaeAnne Thayne creează personaje realiste și emoționale, iar cititorii vor simți că fac parte din această comunitate mică și unită în timpul sărbătorilor.

Bucuria Crăciunului este o carte recomandată celor care caută o lectură plină de emoție și mesaje puternice despre iubire, speranță și regăsire în timpul Crăciunului. Această carte vă va inspira să apreciați valorile esențiale ale vieții și să vă bucurați de frumusețea sărbătorilor de iarnă alături de cei dragi.

Suflet de Crăciun de Susan Mallery

 • Anul publicării: 2021
 • Autor: Susan Mallery

Suflet de Crăciun este o carte plină de farmec și emoție, scrisă de renumita Susan Mallery. Această poveste aduce în prim-plan magia Crăciunului și puterea vindecătoare a iubirii într-un cadru festiv, care te va încălzi pe parcursul sezonului de iarnă.

Personaje principale:

 • Noelle Perkins: Protagonista cărții, o femeie care lucrează ca voluntar la un adăpost pentru animale și are un mare suflet.
 • Gabriel Boylan: Un bărbat chipeș și misterios care se mută în oraș și intră în viața lui Noelle în timpul sărbătorilor de Crăciun.

Povestea urmărește evoluția relației dintre Noelle și Gabriel, pe măsură ce descoperă secretele și nevoile lor interioare și își oferă unul altuia sprijinul de care au nevoie. Susan Mallery reușește să creeze personaje complexe și autentice, iar cititorii vor simți că sunt alături de ele în această călătorie emoționantă.

Suflet de Crăciun este o carte recomandată celor care iubesc poveștile de dragoste și mesajele puternice despre compasiune și generozitate în timpul Crăciunului. Această lectură vă va face să simțiți că inima se încălzește și vă va inspira să aduceți lumina Crăciunului în viețile celor din jur.

Crăciunul În Orașul Iubirii de Lori Wilde

Crăciunul În Orașul Iubirii de Lori Wilde

Sursa foto

 • Anul publicării: 2022
 • Autor: Lori Wilde

Crăciunul În Orașul Iubirii este o carte romantică și plină de farmec, scrisă de talentata Lori Wilde. Această poveste aduce în prim-plan atmosfera magică a Crăciunului și povestea de dragoste dintre doi oameni care se întâlnesc în cel mai neașteptat mod într-un oraș împodobit pentru sărbătorile de iarnă.

Personaje principale:

 • Lily Holloway: Protagonista cărții, o femeie care ajunge în orașul iubirii, în căutarea unui nou început în viața sa.
 • Noah Cartwright: Un bărbat atractiv și enigmatic, care o ajută pe Lily și se dovedește a fi cheia pentru schimbările din viața ei.

Povestea explorează relația dintre Lily și Noah în timpul Crăciunului, sub lumina strălucitoare a luminilor și în mijlocul evenimentelor festive din oraș. Lori Wilde creează o atmosferă magică și emoționantă, iar cititorii vor simți că fac parte din această poveste de iubire care aduce bucuria Crăciunului în inimile personajelor principale.

Crăciunul În Orașul Iubirii este o carte recomandată celor care apreciază poveștile romantice și magia Crăciunului. Această lectură vă va aduce zâmbetul pe buze și vă va inspira să credeți în puterea iubirii și a minunilor în timpul sărbătorilor de iarnă.

Secretul Unui Crăciun de Sherryl Woods

 • Anul publicării: 2007
 • Autor: Sherryl Woods

Secretul Unui Crăciun este o carte cu o poveste captivantă și emoționantă, scrisă de talentata Sherryl Woods. Această poveste aduce în prim-plan spiritul Crăciunului și învățăturile despre iubire, familie și prietenie într-un mod plin de căldură.

Personaje principale:

 • Nell McDermott: Protagonista cărții, o femeie care revine în orașul natal pentru a petrece Crăciunul și care ascunde un secret din trecutul ei.
 • Jude Francesconi: Un bărbat din orașul natal al lui Nell, care o ajută să facă față trecutului și să descopere adevărul.

Povestea explorează reuniunea lui Nell cu familia și prietenii ei din orașul natal, dar și descoperirea secretului ei bine păstrat și a modului în care acesta afectează relațiile ei. Sherryl Woods aduce în prim-plan relații autentice și personaje complexe, iar cititorii vor simți că fac parte din această comunitate unită de Crăciun.

Secretul Unui Crăciun este o carte recomandată celor care iubesc poveștile de familie și prietenie, dar și celor care apreciază atmosfera magică a Crăciunului. Această lectură vă va aduce aminte de importanța sincerității și a iertării în timpul sărbătorilor de iarnă și vă va inspira să apreciați momentele cu cei dragi.

Cafeaua și Dragostea de Crăciun de Trisha Ashley

 • Anul publicării: 2017
 • Autor: Trisha Ashley

Cafeaua și Dragostea de Crăciun este o carte plină de farmec și iubire, scrisă de talentata Trisha Ashley. Această poveste aduce în prim-plan magia Crăciunului și aromatul cafelei într-un cadru pitoresc și plin de căldură.

Personaje principale:

 • Christmas Chrissie Everard: Protagonista cărții, o femeie pasionată de cafea care moștenește o cafenea într-un sat idilic din Anglia.
 • Amory Claypole: Un bărbat atractiv și enigmatic, care devine un client obișnuit al cafenelei lui Chrissie.

Povestea urmărește aventurile lui Chrissie în încercarea de a revitaliza cafeneaua și de a descoperi tainele unor rețete tradiționale de Crăciun. În același timp, relația dintre ea și Amory evoluează într-un mod plin de romantism și pasiune. Trisha Ashley pictează cu măiestrie atmosfera unui sat britanic tradițional și adaugă o doză de magie în povestea de Crăciun.

Cafeaua și Dragostea de Crăciun este o carte recomandată celor care iubesc poveștile de dragoste și pasiune, dar și celor care apreciază gustul și mirosul cafelei în timpul Crăciunului. Această lectură vă va încânta simțurile și vă va face să vă bucurați de frumusețea Crăciunului și de iubirea care se poate naște în cele mai neașteptate locuri.

Cărțile cu tematică de Crăciun oferă cititorilor o oportunitate minunată de a se bucura de farmecul și magia sezonului festiv. Aceste opere literare aduc în prim-plan spiritul Crăciunului, valorile precum dragostea, compasiunea, familia și generozitatea, și creează povești memorabile care ne încălzesc inimile în timpul iernii. 

Fie că este vorba despre povești romantice, aventuri pline de suspans sau relatări despre regăsirea sinelui, cărțile de Crăciun au capacitatea de a ne inspira, de a ne aduce bucurie și de a ne aminti de importanța conexiunilor umane în această perioadă specială a anului. Astfel, ele rămân o alegere perfectă pentru cei care doresc să se lase purtați de magia Crăciunului prin paginile unei cărți.

Articole Recente

Articole Asemanatoare